Yoga

Hva er virkeligheten?

Hjernen er alene, heter det i sangen. Ja visst, du har en tenkende hjerne. Verden er blitt forklart for deg i logiske kategorier, du har fått tildelt en diagnose. Du har fått høre hva som ikke er mulig, alle begrensningene sykdom gir. Kanskje kommer du aldri til å jobbe fullt, være som alle andre.

Du har fått høre at nå er det bare slik, du er blitt fortalt om alt du ikke kan få til.  Følelsene dine slår krøll på seg iblant og livet ditt føles trangt. Med det kommer bekymringene for fremtiden. Livet ditt føles lite.

Hva kan yoga gi deg?

Men hva om du er noe mer enn dette tenkende hodet? Hodet, diagnosene er bare en liten bit av historien din, av livet ditt. Dette merkverdige tenkende hodet er bare en liten del av den forunderlige kroppen du har. Om du lytter til kroppen, hører du den snakke.  Du kan komme til en verden bortenfor 2 + 2, til et sted hvor virkeligheten åpnes opp i noe mer. Du kan finne et hav av opplevelser du kan reise på selv med alskens begrensninger.

 I kroppen fins sansene, det å kunne føle det som skjer her og nå. Du kan kjenne hvordan vinden blåser mot hodet, hvordan det føles å bare være i kroppen. Det kan være så lite som å flytte på en tå, eller å la armene fly opp, hilse solen og livet.  Et øyeblikk av tilstedeværelse og livsglede.

Hva trenger du for å gjøre yoga?

Du trenger ikke være supersterk, veldig smart eller noe annet fantastisk. Det holder at du har en kropp som du vil tilbringe tid sammen med. Det eneste du trenger er å prøve; ha et ønske om å finne dette øyeblikket hvor du er, hvor du eksisterer istedenfor å tenke så mye.

Veien tilbake til tilstedeværelse og livsglede kan du gå på med yoga.  Synes du det er verdt forsøket å kunne finne så mye, gå denne veien? Jeg tar deg gjerne med på en spasertur.

Jeg kunne vedlagt en bibel om hvorfor yoga funker, hvorfor det er så bra for deg. Jeg deler gjerne et par kapitler om du er interessert.

Men jeg håper at du heller vil prøve. Noe er det vanskelig bare å lese seg til. Håper vi ses på matten!